داریوش معمار-روزی که نگارنده در خصوص غیر معمول بودن تغییر تیم اداره فروش شرکت پتروشیمی امیرکبیر در دوران اسدالله غلامپور نوشت کسی موضوع را جدی نگرفت. آن روز که در خصوص رئیس وقت اداره فروش خانم سلیمی و سوابق و نوع ارتباط کاری او و آمدن یکشبهاش به اداره فروش یکی از شرکتهای بزرگ پتروشیمی ایران و مسائل آن نوشتیم هم کسی مسئله را آنطور که باید دنبال نکرد.
البته آن روز که بزرگترین پرونده فساد در صنعت پتروشیمی با نام پتروشیمی گیت هم در رسانهها زمزمه شد هیچ کس فکر نمیکرد شعبدهبازان در بازی تحریم و افزایش قیمت ارز و بازی با درآمد ملی و پول بیت المال هزاران میلیارد را توانستهاند غیب کنند.
چند ماه از رفتن اسدالله غلامپور میگذرد، در کنار چند هزار میلیارد مسائل مالی مبهم در معاملات، پروندههای مطالبات و قراردادها طی یکسال و نیم مسئولیت این شخص، موارد جدیدی در فروش محصولات و فروش خارجی مشخص شده که حجت را برای رسیدگی به این پرونده و درک ارتباط آن با محمود مجیب و مطهری اصل و نوید زر شیمی و نصف شدن سود سالیانه این شرکت در شرایط چند برابر شدن قیمت ارز تمام میکند.
تولید گرید رنگی
خرید از شرکت رنگدانه کرمان برای تولید محصول گرید رنگی و بلک در دوران اسدالله غلامپور در شرایطی انجام شده است که اساساً تولید این محصول غیر اقتصادی بوده، یعنی هزینه تولید آن با قیمت فروش آن صرفه تولید این محصول را از بین برده بود و این مسئله قطعا برای مدیریت شرکت مشخص بود.
اما این محصول به دلیل عدمصرفه اقتصادی تولید و صادراتی بودن در بازار کم یاب بود و تولید آن به هر میزان در واقع فرصتی مناسب برای فروش ارزی و مذاکرهای محصول به شرکتهای خاص خارجی از یک طرف و خرید مواد اولیه آن از شرکت رنگدانه کرمان از طریق دیگر با قیمتی عجیب بود.
محصول گرید رنگی هم به صورت مذاکرهای با قیمتی دیگر به شرکتهای واسطه دیگر فروخته شده و در این میان نیز بابررسی شرکت خریدار، نحوه فروش محصول و مسائل دیگر آن روشن میشود، امکان رانت چند صد هزار دلاری بعید نیست و البته خسارت چند صد میلیاردی برای شرکت پتروشیمی امیرکبیر قابل کتمان نمیباشد.
سهلانگاری و خسارت نزدیک به ده میلیارد تومانی
مگر امکان دارد مدیریتی در فروش خارجی آنقدر سهلانگار باشد که محصولی را به شرکت چینی بفروشد بدون آنکه ضمانت تحویل به موقع آن را دریافت کند؟ این اتفاق در امیرکبیر دوران اسدالله غلامپور افتاده است. محصول به شرکتی به نام اویلچارت فروخته شده، شرکت در مقصد از تحویل محصول سر باز زده و هزینه حق توقف بار(دموراژ) در محل تحویل نزدیک به ده میلیارد تومان خسارت به یورو برای امیرکبیر و سهامدار به بار آورده است.
چرا این اتفاق افتاده، باید این چرا را در دلایل فروشهای مذاکرهای خارجی، شرکتهای خریدار و نحوه معامله با این شرکتها جستجو کرد. همینطور در روابط صمیمانه محمود مجیب با غلامپور و سکوت او و شرایط پرونده محمود مجیب در دادگاه در این دوره و مقطع زمانی.
تخفیف چند صد میلیاردی از جیب بازنشستگان به خریداران خارجی
محمود مجیب، کریمی اعضاء هیئت مدیره وقت باید پاسخگو باشند با کدام مجوز و به دلیل کدام مسائل و روابط اختیار این اندازه تخفیف را به اسدالله غلامپور دادهاند و این تخفیف از جیب سهامدار بخش دولتی و وابسطه به وزارت رفاه به چه دلیل داده شده، تخفیفی که مبلغ آن احتمالاً بیش از چند صد میلیارد تومان است.
فروش خارجی و مذاکرهای محصول به دو شرکت نو ساخته و در
اصطلاح سوری چینی
آیا باید باور کنیم فروش مذاکرهای حدود چهل درصد محصولات شرکت پتروشیمی امیرکبیر به دو شرکت چینی که یکی در سال 97 و یکی در سال 98 اساساً یا تاسیس شده یا وارد معاملات پتروشیمی شدهاند اتفاقی است. یعنی اسدالله غلامپور بر خلاف عرف معمول بدون برگزاری تشریفات قانونی نزدیک به چهلدرصد محصول صادراتی شرکت را با کمک تیم جدید فروش و رئیس جدید فروش خانم سلیمی به دو یا سه شرکت چینی نو تاسیس و شاید سوری فروخته که اساساً کارشان پتروشیمی نبوده و فعالیت جدی نداشتهاند و یکباره خریدار این اندازه محصول شدهاند؟
ما نباید با خود فکر کنیم که این رانت ممکن است مبلغی میلیون یورویی را فراهم کرده باشد که احتمالاً امروز یا در چین، یا کانادا و یا کشوری دیگر نگهداری میشود و یا به شکل دیگری پولشویی شده و در اختیار ذینفعان قرار گرفته است. نباید فکر کنیم که همین مسائل باعث اُفت نزدیک به 60 درصدی سود پتروشیمی امیرکبیر در شرایطی شده که باید حداقل به دلیل افزایش نرخ برابری ارز به ریال سود این شرکت در سال گذشته دوبرابر میشد؟
چطور نزدیک به 30 درصد کل فروش خارجی شرکت به یک شرکت به نام الوتیک به صورت مذاکرهای بوده است؟ مگر امکان دارد که چنین حجمی از محصول اینطور به یک شرکت فروخته شود، آقای غلامپور نباید پاسخگو باشند؟
مدیران و مالکان و نوع معامله با این شرکت چگونه بوده است؟ نهادهای متولی بهتر نیست نحوه این معامله و نوع مرواده و مالکیت و شرایط بده بستان با این شرکت از سوی پتروشیمی امیرکبیر را بررسی کنند؟ این مبالغ آیا باید در این شرایط از جیب بازنشستگان برود؟
باید این دو شخص و نمایندگی و فعالیت ایشان را در نوبت بعد مفصل معرفی کرده و در موردشان توضیح بدهیم تا روشن شود چطور 35 درصد از کل تخفیف فروش محصولات خارجی به ایشان از سوی اسدالله غلامپور و خانم سلیمی داده شده است.
غلامپور چطور توانسته بیرون بورس کالای تهران محصول عرضه کند؟
محمود مجیب بابت کدام مرواده با آقای غلامپور چشم خود را روی چنین عرضه و فعالیتهایی بسته بود و آنطور از عملکرد غلامپور در جلسه سالیانه شرکت در حضور سهامداران دفاع کرد؟
آقای مجیب آقای مطهری اصل ما باور کنیم که ارتباطی میان این چشم بستنها و پرونده تخلفات و سوء استفادههای شرکت نویدزر شیمی از منابع مالی شرکت پتروشیمی امیرکبیر و پروندههای جاری ایشان وجود نداشته است؟
در مطلب بعد مواردی را هم در حوزه تدارکات و خرید طرح خواهیم کرد که بیش از این روشنگر ابعاد مسائل طرح شده توسط ما باشد.
Khobi dariush jan
Delemon barst tang shode
Mardi be khoda maaaasrrrrd
Be khanevade salam beresoon
Ya ali