داریوش معمار-یکی از پروندههای پیچیده در صنعت پتروشیمی، پرونده معامله خرید محصول صادراتی "پتروشیمی امیرکبیر" توسط "شرکت پیلار" و حمل آن توسط "شرکت کشتیرانی آدمیرال" است. پروندهای که در آن پای چند میلیون یورو سرمایه از دست رفته سهامدار بخش عمومی به شکلی مبهم در میان میباشد.
معامله پیلار چه زمان انجام شد
"شرکت پیلار" در سالهای 91 و 92 و در دوره کوتاه سرپرستی "محمود مجیب" نماینده "شرکت نوید زرشیمی" در هیئت مدیره این شرکت، معاملهای در حوزه خرید محصول صادراتی را با امیرکبیر به انجام میرساند. آنطور که شنیدهها و بعضی مدارک نشان میدهند، این معامله با سفارش اشخاصی با نامهای "مهدوی و شفیعی" انجام شده است.
نقش شرکت آدمیرال در این معامله
"شرکت کشتیرانی آدمیرال" در این معامله به عنوان حمل کننده محصول مسئولیت داشته است. بار محصول صادراتی فروخته شده به "شرکت پیلار" که شامل گریدهای مختلف از محصولات امیرکبیر بوده، پیش از آنکه مبلغ آن پرداخت شود در فرایندی عجیب و پیچیده توسط شرکت آدمیرال در مقصد تحویل شده است. پرونده این موضوع نیز ظاهراً در "دادگستری شهرستان بندر امام خمینی" مفتوح بوده است.
نقش سرپرست وقت شرکت در معامله پیلار
پیرامون موضوع فروش محصول به شرکت پیلار، عدم اخذ ضمانتنامههای بانکی کافی و مسائل و حواشی این "معامله ارزی" سرپرست وقت شرکت(محمود مجیب) مسئولیت مستقیم داشته، اما در نهایت دو نفر از کارشناسان"پتروشیمی امیرکبیر" از کار تعلیق شده و تلاش شده است محوریت این پرونده از مدیریت ارشد سازمان به سمت ایشان گردانده شود در حالی که آقای مجیب با وجود حواشی و مسائل دیگر همچنان عضو هیئت مدیره پتروشیمی امیرکبیر هستند.
همزمان با معامله پیلار چه تصمیمهای دیگری به ضرر سهامدار بخش عمومی گرفته شد
باید یادآوری کنیم موضوع "شرکت پیلار" در همان زمان اتفاق افتاده که با امضاء و دستور غیر قانونی محمود مجیب(سرپرست وقت شرکت) باتغییر نرخ خوراک فروخته شده به "شرکت نوید زرشیمی" در "قرارداد ترکمانچای" با "پتروشیمی امیرکبیر" و همچنین تفسیر عجیب در محاسبه نرخ ارز حاصل از فروش خوراک به ریال، چند هزار میلیارد ضرر مستقیم و غیر مستقیم را برای سهامداران عمده و بخش عمومی به نفع "گروه مطهری اصل" ایجاد شده است.
(در خصوص "محمود مجیب" پیشتر در گزارش دیگری(اینجا) به موضوع پرونده مفتوح وی در "شعبه 7 بازپرسی کارکنان دولت" در تهران بعضی اقداماتش در دوره کوتاه سرپرستی شرکت پتروشیمی امیرکبیر نوشته بودم.)
چگونگی تبدیل نرخ ارزی معامله پیلار به ریال و زیان هزار میلیاردی
اما موضوع پرونده پیلار وقتی جالب میشود که در دوره مدیر عاملی "مهندس احتیاطی" گفته شده ایشان ظاهراً با سفارش شخصی به نام "مهدوی" و بانظر "محمود مجیب" مبلغ بدهی ارزی شرکت پیلار را به صورت اقساط و در قالب دریافت چند فقره چک تبدیل به ریال میکنند. موضوعی که اگرچه در ظاهر قانونی است اما موجب ایجاد ضرری نزدیک به هزار میلیارد(مستقیم و غیر مستقیم) تا امروز که هنوز همه این مبلغ به طور کامل تسویه نشده، برای پتروشیمی امیرکبیر میشود.
شکایت از تصمیم غیر قانونی تبدیل نرخ ارز به ریال
در دوران مدیر عاملی "مهندس سلیمانی" در پتروشیمی امیرکبیر پرونده شکایتی در موضوع غیرقانونی بودن تبدیل این بدهی ارزی به ریالی تشکیل شد. در این پرونده با اشاره به مستندات قانونی گفته شده چرا تبدیل بدهی ارزی شرکت پیلار به ریالی با شرکت پرداخت مدتدار تخلف بوده و این موضوع باعث ایجاد زیان هنگفت شده و تضعیف مال غیر است.
مصالحه مبهم و عجیب در دوران اسدالله غلامپور
با انتصاب "اسدالله غلامپور" به عنوان مدیر عامل در "شرکت پتروشیمی امیرکبیر" و برقراری روابط نزدیک میان "محمود مجیب" با ایشان و تشکیل "حلقه سه نفره هیئت مدیره" با حضور کریمی، مجدداً "مصالحهای با شرکت پیلار" در خصوص پرداخت ریالی این بدهی انجام میشود در حالی که ارزش ریالی محموله تصرف شده توسط این شرکت، در این زمان بالغ بر هزار میلیارد بوده( با توجه به تغییر نزدیک به 15 برابری نرخ ارز). در این مصاحله نیز که مدیر عامل سابق گزارش آن را در مجمع عمومی امسال قرائت کرد، روشن شده همچنان شرکت پیلار همه بدهی ریالی خود را هم پرداخت نکرده است. به این ترتیب شاید یکی از دلایل دفاع نماینده سهامدار(نوید زرشیمی) در هیئت مدیره از عملکرد "اسدالله غلامپور" با وجود کاهش نزدیک به 60 درصدی سود شرکت مشخص شود.
نکته دیگر در این پرونده این است که شرکت "کشتیرانی آدمیرال" که به دلایل نامشخص اقدام به ترخیص "محصول امیرکبیر" به نفع "شرکت پیلار" پیش از دریافت تائید واریز مبلغ آن کرده است، با وجود اینکه در دوران مدیر عامل اسبق در لیست عدم استفاده از خدمات قرار داشته در دوره مصالحه عجیب با شرکت پیلار مجدداً در لیست طرفهای خدمات دهنده با امیرکبیر قرار میگیرد.
چه کسانی بجز شرکت پیلار در ایجاد زیان هزار میلیاردی شریک هستند
حال سئوال اینجاست که با وجود نظر کارشناسان دادگستری و مجموعه داخلی شرکت مبنی بر لزوم ابطال توافق انجام شده در دوران مدیر عاملی "مهندس احتیاطی" در خصوص تبدیل نرخ ارزی با ریالی، همچنین روشن بودن میزان ضرر و زیان حاصل از این توافق چطور این مصالحه انجام شده است و تکلیف میلیاردها تومان سرمایه از دست رفته پتروشیمی امیرکبیر چیست؟
امیرکبیر دوسر برد برای مطهری اصل و دو سر باخت برای سهامدار بخش عمومی
حضور "نوید زرشیمی" در "پتروشیمی امیرکبیر" از روز نخست با مفت فروشی واحد پروپیلن امیرکبیر، مفت فروشیمی خوراک و مفت فروشیمی سهام به این مجموعه همراه بوده است.
این مفت فروشیها زمینه سوء استفاده از موقعیت هیئت مدیره و حضور در بخشهای مدیریتی، زمینهساز از دست رفتن ثروت و دارائیهایی شرکت و زیان انباشه چند هزار میلیاردی بخش عمومی بوده است.
اما برای نوید زر شیمی فرصت خرید 17 درصد سهم این شرکت و دریافت سهم ترجیحی با نرخ باور نکردنی صد تومن و تلاش برای خرید بلوکی سهم این شرکت به حدی که به بیش از 50 درصد به نفع مطهری اصل و نوید زرشیمی شده است.
آنچه در این سالها در پتروشیمی امیرکبیر رخ داده دو سر بُرد برای سهامدار بخش خصوصی و دوسر باخت برای سهام دار بخش عمومی بوده است.
در روزهای آتی گزارش مفصلی در خصوص گردش کار شکایت از گروه نویدزر شیمی مربوط به استفاده از منابع این شرکت منتشر خواهیم کرد و ارتباط منابع مالی به دست آمده را با دیگر سرمایهگذاریهای این گروه در صنعت پتروشیمی نشر خواهیم داد.
پس چرا پس دادن چکهای تضمین در زمان سلیمانی و تفاهم مجدد باهاشون رو نگفتی آقای معمار
معلومه پولهای سلیمانی خوب زیر زبونت مزه کرده
۳۰۰ تا سکه سلیمانی برا رسیدن به سایپا رو هم توضیح بده
چرا قضیه پروژه erp به مبلغ یک میلیون دلار با همکاری محمدی زاده و دریاپیمان با حمایت مجیب بسته شد کسی گزارشی نمی دهد
با یک شرکت هندی که فاقد هر گونه پروژه بود قرار بر این بوده طی یکسال پروژه به ثمر برسه نتیجه اش شده بخور بخور اقای کریم محمدی زاده که کارگر داربست بند بود
شرکت امثال محمدی زاده را نمی خواد