"
داریوش معمار- این گزارش حلقهای دیگر از زنجیره مسائل "شرکت نویدرزشیمی" است که به بررسی اقدامات"غلامحسین مطهری اصل" و گروههای اقتصادی و افراد وابسته به ایشان میپردازد و شاید بعدها برگهای در پروندهای شود که آغاز آن با واگذاری عجیب شرکت نوید زرشیمی در سال 1378 بوده و تا پرونده "محمود مجیب"، "هلدینگ باختر"، "مجموعههای باستیهیلز و کلارک" و "اکبر طبری" ادامه دارد.
این سلسله گزارشها شاید در شرایط نبود منابع، شاهکلید درک مشکلات خصوصیسازیِ رانتی در صنعت پتروشیمی ایران باشد.
شرح یک انتصاب عجیب
"اسدالله غلامپور" شهریورماه سال 1397 به واسطه آشنایی با "محمد علی سهمانی" به عضویت هیئت مدیره پتروشیمی امیرکبیر درآمد و در اسفند ماه با پیگیری نماینده سابق مردم بوشهر "عبدالحمید خدری" بدون یک روز سابقه مدیریت در صنعت پتروشیمی به عنوان مدیر عامل این شرکت در ماهشهر منصوب شد. آنچه از سوابق او پیش از این در دست است شامل: تاسیس شرکت "ژینو کارا آوه" در ساوه جهت تولید نوشیدنی آلوئهورا و مدیرعاملی "شرکت لیزینگ خودرو شهر" است.
نقش نماینده مردم بوشهر در انتخاب مدیر عامل برای شرکت پتروشیمی در ماهشهر
در خصوص انتصاب غلامپور مستندات نشان میدهد همانطور که اشاره شد این موضوع با پیگیری نماینده وقت مردم بوشهر، توصیه نامه استاندار خوزستان "غلامرضا شریعتی" برای وزیر رفاه به واسطه فرماندار سابق دزفول و برخی نمایندگان استان خوزستان انجام شده است. ایشان در آن دوره با معرفی خود به عنوان برادرزاده سردار غلامپور به این افراد معرفی شدند.
اولین مسئولیت اسدالله غلامپور در دوره عضویت در هیئت مدیره امیرکبیر ریاست کمیسیون معاملات شرکت بود. همچنین ایشان با اصرار در خصوص پرونده محمود مجیب و شرکت نوید زرشیمی ورود کرده و پیگیر جزئیات آن شدند.
تشکیل حلقه سه نفره هیئت مدیره در پتروشیمی امیرکبیر
اما عضویت شخصی به نام "محمدرضا کریمی" به عنوان عضو غیر موظف هیئت مدیره با توجه به خروج "مهندس سلیمانی" از هیئت مدیره شرکت به دلیل انتصاب به عنوان مدیر عامل شرکت خودرو سازی سایپا، اتفاق مهم دیگری در این زمان است.
انتصاب کریمی در هیئت مدیره صرفاً باتوجه به نزدیکی مجمع عمومی سالیانه شرکت به صورت موقت و برای قانونی شدن تصمیمات هیئت مدیره و اقدام بانک رفاه جهت واگذاری بلوکی سهام پتروشیمی امیرکبیر بود. اما با کنسل شدن این واگذاری، چند اتفاق مهم رخ داد. نخست انتصاب غلامپور به عنوان مدیر عامل شرکت و سپس تبدیل عضویت کریمی از غیر موظف به موظف در هیئت مدیره امیرکبیر و انتصاب ایشان به عنوان رئیس هیئت مدیره با پیگیری غلامپور و توافق محمود مجیب.
تشکیل حلقه سه نفره اسدالله غلامپور، محمود مجیب و محمدرضا کریمی در شرکت پتروشیمی امیرکبیر، کلید درک بسیاری از مسائل و رویدادهای آتی شرکت از جمله روند رسیدگی به پرونده شکایت قضایی از محمود مجیب و شرکت نوید زرشیمی میباشد.
تغییرات مدیریتی در بدو انتصاب اسدالله غلامپور
اسدالله غلامپور در بدو مسئولیت خود تغییراتی را در مدیریت شرکت انجام داد که به نظر میآید بیارتباط با موضوعات شرکت نویدزر شیمی و محمود مجیب نبوده است. او تیم مدیریت حقوقی شرکت که متولی پیگیری پرونده نوید زرشیمی بودند را کنار گذاشت و نفرات تیم فروش خارجی، تیم تدارکات و بازرگانی و منابع انسانی و فنی و مهندسی را جابهجا کرد. او در نهایت اکثر چهرههای مدیریتی، فنی و حقوقی که به نوعی از روند پروندههای جاری شرکت اطلاع داشتند را کنار گذاشت و یا به انواع مختلف ناچار به کنار رفتن از مسیر رویدادها کرد.
انبوده دیدارها و عکسهای سیاسی یک مدیر صنعتی
ایشان در هفته اول حضور خود با سفارش بعضی افراد دیدارهایی را با نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری "آیتالله کعبی"، رئیس سازمان بازرسی استان خوزستان، فرمانده لشکر سیدالشهدای سپاه استان خوزستان، استاندار استان خوزستان ترتیب داده و عکسهای دو نفره خود با ایشان را در فضای مجازی منتشر کرد. غلامپور بعدتر فرزند نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری خوزستان را در پتروشیمی امیرکبیر استخدام نمود.
استخدامها و انتصابها در پتروشیمی امیرکبیر
در حوزه نیروی انسانی، غلامپور با جذب افرادی مرتبط با نماینده سابق مردم بوشهر، انتصاب فرماندار سابق دزفول در شرکت پتروشیمی فارابی و وابستگان چهرهای سیاسی دیگر، همچنین برگزاری برنامههایی در محل شرکت در ماهشهر با حضور چهرههای سیاسی مانند استاندار خوزستان، "حجتالاسلام ناطق نوری" و از این دست به یکباره مبدل به شخصیت جنجالی صنعت پتروشیمی در ماهشهر شد.
جلسه معروف مدیران عامل سابق و تمجید علنی محمود مجیب از اسدالله غلامپور
یکی از اقدامات غلامپور در ماه نخست مدیریتش، تشکیل جلسهای با حضور مدیران عامل سابق این شرکت بود. در آن جلسه محمود مجیب نماینده شرکت نویدزرشیمی در هیئت مدیره به صراحت اعلام کرد میزان همکاری و هماهنگی وی با اسدالله غلامپور بیش از تمامی مدیران عامل در دوره فعالیت این شرکت است. ایشان همانجا اعلام کرد با مدیر عامل سابق(که پیگیر پرونده ایشان در مراجع قضایی با توجه به مسائل مطرح در پرونده وی بود)، در طول یکسال گذشته یک دیدار ثمر بخش نداشته، اما با مدیر عامل جدید چندین برابر همه مدیران عامل قبلی در این مدت جلسات متعدد داشته است.
این مسئله نمیتواند روشنگر ابعاد دیگر از شکلگیری حلقهای در مدیریت این شرکت پتروشیمی باشد که نتایج آن از یک سو نصف شدن سود سالیانه شرکت و از سوی دیگر تاثیر بر روند پرونده قضایی شرکت نویدزر شیمی بوده است.
منصوب کردن مشاوران و معاونتهای عجیب و بیسابقه در یک شرکت پتروشیمی
منصوب کردن مشاور امور عشایر، انتصاب فردی با سابقه کار به عنوان کارگر ساده در پتروشیمی دیگر در مقام قائم مقام مدیر عامل در امور مسئولیتهای اجتماعی، بر هم زدن روندهای جاری استخدامی شرکت و علاقه زیاد به رابطه با مقامات انتظامی، مذهبی و نظامی شهرستان و استان جزء مهمترین مشخصات فعالیتهای اسدالله غلامپور طی یکسال مسئولیت وی با توجه به تصاویر و عکسهای منتشر شده میباشد.
از سیل انتشار اخبار تا انتشار تشویق نامه وزیر در رسانهها
اما یکی از نکات مهم که باید در نظر داشت این است که با مشخص شدن گزارشهای مالی شرکت و همچنین تغییر مدیر عامل بانک رفاه و جلب شدن توجه گروههای مختلف مرتبط با پتروشیمی امیرکبیر به موضوع بر هم خوردن روال پرونده محمود مجیب و شرکت نوید زرشیمی، به یکباره اسدالله غلامپور با انتشار وسیع اخبار در خصوص خدمات پتروشیمی امیرکبیر به مردم منطقه اعم از سمپاشی و توزیع ماسک در دوران کرونا، که قاعدتا جزء فعالیتهای جاری شورای راهبردی منطقه ویژه بوده، در نهایت با توصیه استاندار خوزستان نامهای از وزیر رفاه به عنوان تشویق ایشان به دلیل این خدمات در دوران کرونا دریافت و در فضای مجازی منتشر کرد.
او همچنین در همین دوره مجدداًٌ عکسهای متعددی از جلسات خود با مقامهای مذهبی، نظامی و سیاسی شهرستان را در رسانهها منتشر کرد که به نظر میآید بیشتر با هدف ایجاد فضای رسانهای مناسب برای پیشگیری از تغییرات پیش رو بوده، اما انتشار گزارش سود سالیانه شرکت که نشان از کسر 60 درصدی مبالغ مربوط به آن داشت، با وجود افزایش تولید در سال قبل و نوسانات ارزی بود، باعث شد در آستانه برگزاری مجمع سالیانه این شرکت، با دستور مدیر عامل جدید بانک رفاه گروهی برای تحقیق در خصوص دلایل این موضوع مشخص شوند.
حال با این شرح چند سئوال مطرح است:
- چه ارتباطی میان تشکیل حلقه سه نفره غلامپور، مجیب و کریمی و مسائل شرکت نوید زرشیمی و روند طی شده پیگیری پرونده این شرکت در یکسال گذشته وجود دارد؟
- چگونه شرکتهای "Lexing ، Unifi، Litco و رهیاب کنترل" به یکباره در لیست فروشندگان اصلی قطعات و خریداران اصلی محصولات شرکت پتروشیمی امیرکبیر به صورت مذاکرهای به عنوان نمایده شرکت چینی و غیره قرار گرفتهاند و قراردادهایی بعضاً تا مبلغ 2 میلیون یورو با این شرکت منعقد شده؟خوب است وابستگی این شرکتها، مؤسسان و ذینفعان آن روشن شود؟
-چه ارتباطی میان عکس گرفتن با چهرههای سیاسی، نظامی و مذهبی استان خوزستان و انتشار آن در فضای مجازی با بعضی استخدامها، تلاش برای ارتباط با سران عشایر منطقه، برنامههای وسیع رسانهای، اصرار بر گرفتن توصیه نامه و تشویقنامه از وزیر رفاه و شرایط فعلی شرکت پتروشیمی امیرکبیر وجود دارد؟
-آیا ارتباطی میان فروش مذاکرهای محصولات شرکت پتروشیمی به سه یا چهار شرکت خاص در طول سال گذشته با پایین آمدن سود این شرکت وجود دارد؟
-دلیل اصرار و پیگیری نماینده مردم بوشهر برای انتصاب اسدالله غلامپور به عنوان مدیر عامل و توصیهنامههای مکرر استاندار خوزستان برای ایشان به وزیر رفاه چیست؟ چه ارتباطی میان صدور این توصیه نامهها و رفت و آمد چهرههای خاص سیاسی در این شرکت میتواند وجود داشته باشد؟
-دلیل استخدامهای متعدد، بکارگیریهای فراوان افراد با سوابق و مدارک غیر مرتبط با حقوقهای چند ده میلیونی در شرکت پتروشیمی امیرکبیر در این مدت چه بوده است؟
-آیا ارتباطی میان تحولات یکسال گذشته شرکت پتروشیمی امیرکبیر و عدم واگذاری سهام بلوکی بانک رفاه وجود دارد؟
-آیا مطابق اسنامه شرکت هیئت مدیره سه نفره سابق و مصوبات آن اعتبار داشته است؟ امکان دارد مصوباتی مشابه مصوبات غیر قانونی وصورت جلسههای غیر قانونی دوران سرپرستی محمود مجیب که موضوع پرونده قضایی علیه ایشان است در این دوره تصویب شده باشد؟
-روش مذاکره رئیس فروش فعلی شرکت امیرکبیر با بعضی مشتریان در این دوره صحیح است؟
-ارتباط اسدالله غلامپور با محمود مجیب و شرکت پیلار، آدمیلار و محمد حسین مهدوی مدیرعامل سابق بانک رفاه چیست؟دلیل دفاع زیاد از شرکت آدمیرال چه بوده و آیا این دفاع زمینه حیف و میل دارائیها و درآمد شرکت را ایجاد نکرده است؟
-به کارگیری و انتصاب مدیرعاملی بدون یک روز سابقه کار در صنعت پتروشیمی و کاهش 60 درصدی سود پتروشیمی امیرکبیر به ارزش چند صد میلیارد تومان،روند فعلی پرونده شرکت نوید زرشیمی و محمود مجیب اگر ارتباطی به هم داشته باشد نتیجه انتصابی سفارشی در صنعتی حساس بوده که مسائل و زمینههای فساد و تخلف در آن را پیشتر در مطالب دیگر شرح دادهام.