آخرین اخبار
آه اگر آزادی سرودی می خواند/کوچک/همچون گلوگاه پرنده ای/هیچ کجا دیواری فرو ریخته برجای نمی ماند. (احمد شاملو)      
کد خبر: ۸۴۵۱۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۶
معامله بر سر جان پناهندگان در مرزهای اروپا
درگیری در مرز یونان و ترکیه بالاگرفته است. گروهی از پناهجویان که قصد دارند از ترکیه وارد یونان شوند با پلیس مرزی یونان درگیر شده‌اند. تصاویر منتشر شده حاکی از این است که پناهجویان به طرف ماموران مرزی یونان سنگ پرت کردند و پلیس هم از گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

درگیری در مرز یونان و ترکیه بالاگرفته است. گروهی از پناهجویان که قصد دارند از ترکیه وارد یونان شوند با پلیس مرزی یونان درگیر شده‌اند. تصاویر منتشر شده حاکی از این است که پناهجویان به طرف ماموران مرزی یونان سنگ پرت کردند و پلیس هم از گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

صبح شنبه ۲۹ فوریه، ۱۰ اسفند در کاستانیس - پازارکوله، منطقه مرزی یونان و ترکیه، گروهی از پناهجویان که قصد وارد شدن به خاک یونان را داشتند از داخل خاک ترکیه به طرف ماموران پلیس مرزی یونان سنگ پرت می‌کردند. خبرگزاری رویترز می‌گوید که پلیس یونان به خبرنگاران اجازه نداده که به مرز نزدیک شوند و آنها را در فاصله یک کیلومتری نگه داشته است.

رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش می‌دهد که در منطقه به شدت بوی گاز اشک‌آور پیچیده است.

عذرا یالچینالپ، خبرنگار که در منطقه مرزی پازارکوله است، تصاویری از "هزاران پناهجو" که در این منطقه جمع شده اند، منتشر کرده است. او نوشته که بسیاری از این افراد از شب گذشته در این منطقه بودند و بسیاری هم در راه هستند.

او می‌گوید که تعداد زیادی کودک در این محل هستند و مواد غذایی کافی وجود ندارد و پناهجویان برای گرم کردن خود آتش روشن کرده اند.

اردوغان: درها را باز کردیم

از دیروز که ترکیه گفت که از این پس مانع پناهجویانی که قصد رسیدن به اروپا را دارند، نمی‌شود، گروه‌های زیادی از پناهجویانی که در ترکیه هستند به طرف مرز یونان به راه افتادند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز شنبه ۲۹ فوریه، در سخنرانی خود گفت که به این دلیل به پناهجویان اجازه داده شده از ترکیه به اروپا بروند، چون ترکیه دیگر نمی‌تواند پذیرای موج جدید پناهجویانی باشد که از جنگ سوریه فرار می‌کنند.

اردوغان گفت: "کاری که ما دیروز کردیم این بود که درها را باز کردیم. ما دیگر این درها را نمی بندیم. چرا؟ چون اتحادیه اروپا باید به قول هایش پایبند باشد."

به گفته آقای اردوغان، حدود ۱۸ هزار پناهجو از صبح روز جمعه در نزدیکی مرزهای ترکیه و یونان جمع شده اند و هر لحظه بر تعداد آنها افزوده می‌شود. او پیشبینی کرد که تعداد این پناهجویان "ظرف امروز به ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر افزایش یابد."

آقای اردوغان گفت: "ما در موقعیتی نیستیم که بتوانیم موج جدیدی از پناهجویان را اداره کنیم."

دو روز پیش، سی و سه نظامی ترکیه در جریان یک حمله هوایی به مواضع نیروهای ترکیه و متحدان آن کشور در شمال غرب سوریه کشته شدند. کشته شدن این افراد شمار تلفات نظامی ترکیه از آغاز ماه میلادی جاری را به ٥٤ تن افزایش می‌دهد.

این حملات باعث افزایش تنش میان ترکیه از یک سو و سوریه و متحد نظامی‌اش، روسیه از سوی دیگر شده است.

در پی این حملات، وزیر ارتباطات ترکیه گفت که کشورش برای میزبانی میلیون‌ها پناهجوی سوری، به اندازه کافی حمایت نمی‌شود و اروپا را تهدید کرد که دیگر مانع عبور پناهجویان به طرف اروپا نخواهد شد.

در پی موج پناهجویان به سوی اروپا در سال ٢٠١٥، دولت ترکیه پذیرفت که برای اسکان آنان در داخل خاک سوریه و مناطق در ترکیه اقدام کند. دولت ترکیه خواستار ایجاد منطقه حائل با سوریه جهت اسکان پناهجویان بوده است.

به گزارش سازمان ملل حدود ۳ میلیون و هفتصد هزار پناهجوی سوری در ترکیه به سر می‌برند. بیشتر آنها می‌خواهند به اروپا برسند.

یونان و بلغارستان، دو کشور اروپایی که مرز مشترک با ترکیه دارند، تدابیر امنیتی را در مرزها خود افزایش دادند.

کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان می‌گوید که "تعداد قابل ملاحظه‌ای" از پناهجویان در نزدیکی مرز جمع شده‌اند اما تاکید کرد که "هیچ مورد از ورود غیرقانونی به یونان تحمل نخواهد شد."

او از افزایش نیروهای مرزبانی زمینی و دریایی کشور خود خبر داد.

فخرالدین آلتون، وزیر ارتباطات ترکیه گفته که حالا دیگر این پناهجویان مشکل اروپا و جهان خواهد بود. او افزود که ترکیه هیچ گزینه دیگری ندارد اما کم کردن کنترل مرزهایش به این دلیل بوده که برای میزبانی پناهجویان سوری، به اندازه کافی کمک و حمایت دریافت نکرده است.

از سوی دیگر در واکنش به انتشار خبر اینکه آنکارا قصد دارد مرزهایش را به سوی اروپا برای پناهجویان باز کند، جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که مولود چاووش اغلو وزیر خارجه ترکیه به او اطمینان داده است که ترکیه همچنان به تعهداتش به اروپا برای نگه داشتن پناهجویان و ممانعت از عبور آنها به سوی اروپا پایبند است.

رسانه های ترکیه از دیروز تصاویری از حرکت گروه‌های پناهجو به طرف مرزهای یونان و از جمله مرز آبی جزیره لسبوس نشان می‌دهند. دیروز چند قایق حامل پناهجویان از جمله یک قایق که حامل ۵۴ پناهجوی افغان بود در سواحل جزیره لسبوس از آب گرفته شد.

براساس توافق پنج سال پیش اتحادیه اروپا و ترکیه، پناهجویانی که خود را به یونان می‌رسانند در صورتی که تقاضای پناهندگی آنها رد شود به ترکیه بازگردانده می‌شوند.

در مقابل هر پناهجویی که از یونان به ترکیه بازگردانده می‌شود، یک پناهجوی سوری ساکن اردوگاه‌های ترکیه به کشورهای اروپایی فرستاده می‌شود. البته براساس این توافق اولویت به پناهجویانی داده می‌شود که سعی نکرده‌اند به طور غیرقانونی وارد خاک کشورهای اروپایی شوند.

منبع: تابناک
Histats.com START (standard) Histats.com END