کارنامه اجرایی نعمت زاده پدر
نعمت زاده از مدیران اجرایی 40 سال گذشته است. پس ازانقلاب به مدت ۱۰ ماه، در سال ۱۳۵۸ وزیر کار و رفاه اجتماعی بود. وی بین سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ بهترتیب در دولتهای رجایی و هاشمی رفسنجانی وزیر صنایع بود. نعمتزاده در دولت اول و دوم خاتمی، معاونت وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعاملی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران را برعهده داشت. او سمتهایی چون معاونت سازمان صنایع دفاع، ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی توانیر را نیز برعهده داشته است.
او در کابینه اول محمود احمدی نژاد معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فر آوردهای نفتی بود. وی در سال ۱۳۸۶ از معاونت وزیر نفت برکنار و به سمت مشاور عالی وزیر نفت منصوب شد، که پس از مصاحبه ای از عملکرد احمدینژاد انتقاد کرد و اورا با رجایی متفاوت دانست که بلافاصله از سمت مشاور ارشد وزیر نفت برکنار شده و بازنشسته شد.
عضویت در هیات مدیره 19 شرکت خصوصی
نعمتزاده پیش از انتخابشدن به عنوان وزیر صنعت دولت یازدهم، به دلیل سوابق مدیریتی اش در حوزه نفت و گاز با دعوت گروهی از سرمایهگذاران بخش خصوصی، با دریافت سهام مدیریتی در ۱۹ شرکت خصوصی، به عنوان عضو هیئت مدیره مشغول فعالیت شد. وی اندکی پیش از انتخاب به عنوان وزیر صنایع، از هیئت مدیره کلیه شرکتها استعفا داد ولی مشخص نشد که همزمان سهام این شرکت ها را واگذار کرد یا خیر. اسامی برخی این شرکتها که اغلب در بخش پائیندستی صنعت نفت فعالند، عبارتند از: رسا فارمد، پلیمری پویا جم خاورمیانه، ارگ شیمی پارسا، مهندسی توسعه پترو فرایند کرخه، الوند پترو انرژی کیش، هرمزان تجارت گستر کیش، برق انرژی پاینده جم، توسعه پتروشیمیایی ساحل دریا، توسعه نگین مکران، توسعه صنعت نعمت، تولید برق دژپل انرژی و شرکت کیمیا صنایع دالاهو.
برخی خبرها حکایت از این داشت که پس از استعفای نعمت زاده از هیات مدیره این شرکت ها دو دختر وی یعنی شبنم و زینب و داماد وی جایگزین پدر زن در این شرکتها شدند.
** رد پای آقای داماد در پرونده اختلاس پتروشیمی
با رسانه ای شدن پرونده بزرگ اختلاس پتروشیمی از علی اشرف ریاحی داماد محمدرضا نعمت زاده از متهمان اصلی این پرونده نام برده شد آنطور که در اخبار جلسات رسیدگی به اتهامات متهمین آمده بود وی همکار اصلی مرجان شیخ الاسلام و محسن احمدیان است که در کیفرخواست قرائت شده در دادگاه، نقش منحصر به فردی در سواستفاده از پولهای پتروشیمی داشتند.
ماجرای زمین ولنجک مریم بختیار ،همسر نعمت زاده
بر طبق اسناد منتشره، در سال ۱۳۷۲ که آقای نعمت زاده وزیر صنایع دولت هاشمی بوده، یک قطعه زمین به مساحت ۴۶۸۸ متر مربع در منطقه ولنجک از اداره کل زمین شهری استان تهران به همسر نعمت زاده جهت تأسیس مدرسه غیرانتفاعی واگذار می گردد.
مریم بختیار هم اکنون عضو هیئت مدیره یا رئیس هیئت مدیره شرکت های توسعه تجارت نعمت، رسا فارمد، برق انرژی پاینده جم، پترو ایمن نعمت، مهندسی نفت هوسیت پارس و سهام داری توسعه دارویی رسا را عهده دار است.
در هفته اول شهریور ۱۳۹۷ سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی ایران از دستگیری شبنم نعمتزاده دختر وزیر سابق صنعت به اتهام «احتکار دارو» خبر داد. بیشتر بخوانید
به گفته او این فرد دارای دو پرونده به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون و پنج میلیارد تومان بودهاست. سخنگوی سازمان تعزیرات گفت که برای پرونده اول حکم صادر و اجرا شده که به موجب آن تمامی داروهای انبار این فرد با هزینه شخصی خود معدوم شدهاست. همچنین پرونده پنج میلیاردی این فرد نیز مربوط به قاچاق دارو بوده و همچنان مفتوح مانده و به دادسرای استان کرج ارجاع داده شدهاست. عصر چهارشنبه ۷ شهریور دادستان عمومی و انقلاب کرج خبر بازداشت این فرد را تکذیب کرده و گفت که وی اصلاً احضار نشدهاست. اما در مقابل سخنگوی سازمان تعزیرات بازداشت وی را تأیید کرده و گفت که برای شبنم نعمتزاده قرار وثیقه ۴۰۰ میلیارد تومانی صادر شده بود که به دلیل ناتوانی از ارائه آن، او بازداشت و روانه زندان شد. برخی از رسانهها پیشتر از کشف یک انبار دارو متعلق به شرکت توزیع دارو با مدیریت شبنم نعمتزاده خبر داده بودند.
حواشی پیرامون خانواده نعمتزاده که از شرکتداری آنان آغاز شده بود، از زمانی اوج گرفت که رسانههای مختلف خبری منتشر کردند که داماد نعمتزاده به عنوان نماینده کمیسر ژنرال دولت ایران و مدیر اجرایی غرفه ایران در اکسپو میلان 2015 معرفی شده است.
محمدرضا نعمتزاده به بازداشت دخترش واکنش نشان داد و این قبیل اتفاقات را شیطنتهایی معرفی کرد که مسائل را حاشیهای و سیاسی میکند. بیشتر بخوانید
بدهی ۳۵۰میلیارد تومانی دختر آقای وزیر به صنعت دارو
ماجرای بدهی چند صد میلیارد تومانی یکی از دختران محمدرضا نعمتزاده نیز از جمله اخبار جنجالی پیرامون خانواده او بود.
با انتشار ترازنامههای چند شرکت داروساز بورسی در اسفند ۹۶ مشخص شد بدهیهای میلیاردی دختر وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت منجر به بروز مشکلات مالی فراوان برای این شرکتها شده است.
نخستین سر نخ در معارفه بورسی هلدینگ «شفادارو» به دست آمد. در این نشست که در تاریخ 16 اسفندماه 96 برگزاری شد، مدیران سازمان بورس عنوان کردند که آخرین مطالبات شفادارو از شرکت «پخش رسا» حدود 60میلیارد تومان است که شرکت در ازای آن تضامین بانکی و چک شخصی دریافت کرده است.
بدهی «پخش رسا» تنها محدود به هلدینگ شفادارو نبود و دامنه آن، بزرگترین آنتیبیوتیکساز خاورمیانه که در اصفهان واقع شده را نیز دربرمیگرفت. براساس صورتهای مالی 12ماهه این شرکت، چکهای برگشتخورده توسعه دارویی رسا در وجه داروسازی فارابی به مبلغ 48.1میلیارد تومان رسیده بود. همین امر باعث شد تا شرکت مذکور، در سال مالی 1396 با مشکلات متعدد تأمین نقدینگی روبهرو و جمع بدهیهای خود را با 31درصد افزایش به 420 میلیارد تومان برساند.
نتیجه سلسله اتفاقات مذکور، کاهش 23 درصدی فروش این شرکت اصفهانی، تحقق زیان عملیاتی به میزان 35میلیارد تومان، افزایش 47درصدی هزینه مالی و سقوط 67درصدی قیمت سهام آن بود.
شرکت داروسازی «جابر ابن حیان» نیز دیگر قربانی بدهیهای شرکت پخش رسا بود که بنا بر یادداشتهای حسابرس در گزارش 12ماهه، میزان طلب این شرکت از توسعه دارویی رسا به 45میلیارد تومان رسیده بود.
منصور سمیعی مدیرعامل هلدینگ شفادارو، میزان بدهی توسعه دارویی رسا به کل صنعت دارو را 350میلیارد تومان عنوان کرده است.
اما گروه دارویی رسا متعلق به کیست و چگونه موفق شده این حجم از محصولات دارویی را بدون هیچ آوردهای، از شرکتهای داروساز بزرگ کشور خریداری کند و حتی پس از گذشت یک سال نیز پاسخگوی تعهدات خود نباشد؟
مطابق اطلاعات موجود در سایت روزنامه رسمی ثبت اطلاعات شرکتهای جمهوری اسلامی ایران متعلق به قوه قضاییه، شرکت توسعه دارویی «رسا» به شماره ثبت 451356 در سازمان ثبت شرکتها ثبت شده و شبنم نعمتزاده، دختر وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، ریاست هیأتمدیره این شرکت را برعهده دارد.
جالب آن که براساس اطلاعات موجود در سایت شرکت توسعه دارویی رسا، این شرکت در سال 1392 (همزمان با آغاز به کار دولت تدبیر و امید) جهت ارائه خدمات توزیع و فروش دارو، تجهیزات پزشکی، مکملهای غذایی و دارویی و محصولات بهداشتی تأسیس شده است.
** ماجرای ویلای لواسان خانم شبنم
در روز یکشنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۳۹۷ ماجرای ویلای خانم شبنم رسانه ای شد زمانی که رئیس حوزه قضایی لواسانات نسبت به تخریب حدود ۱۰۰۰ متر بنای غیرمجاز شبنم نعمتزاده در لواسان دستور قضایی داد.
منبع: خبر فوری