پویا ناظران، دکترای اقتصاد از دانشگاه ایالتی اوهایو و متخصص ارزیابی ریسک اعتباری در یادداشتی تلگرامی پرداخته است به پیش بینی قیمت دلار در آینده.

به گزارش فیدوس: او با توجه به فاکتورهای موثر بر بازار؛ ترامپ را بی تاثیر خوانده، آزاد شدن قیمت حاملهای انرژی و فروش دلار به قیمت آزاد را باعث ثبات قیمت در وضعیت فعلی میداند.
متن کامل یادداشت دکتر ناظران را در زیر میخوانید:
بازار ارز بعد از افزایش نرخ در اوایل اسفند، نسبتا با ثبات بود تا هفته پیش. این هفته، ارز مجددا کاهشی شد. بعد از این چی میشه؟ وقت خوبیه که گذشته، حال، و آینده بازار ارز رو تحلیل کنیم.
بازار ارز در سه ماه گذشته:
دی ماه، دلار در کانال ۱۰ هزار تومن شروع کرد، اما تا اواخر دی ماه به کانال ۱۱ هزار تومن وارد شد. بعد از اون بازار ارز دوره با ثباتی رو طی کرد. پنجشنبه ۲۵ بهمن، دلار هنوز در کانال ۱۱ هزار تومن بود که این پست رو زدم تا نگرانیم در مورد تبعات سررسید شدن گواهیهای ۲۰ درصدی رو توضیح بدم.
روز بعد (جمعه) رییس کل بانک مرکزی پستی زدند و به کسانی که در مورد حرکت افزایشی در بازار ارز تحلیل میکنند هشدار دادند مبادا که «عدم تحقق [تحلیل] آنها، اعتبار تحلیلگر را زیر سوال ببرد»
از یکشنبه این گواهیها سررسید شدند و علیرغم وعده رییس کل در مورد افزایش عرضه ارز در اسفند ماه، دلار با سرعت از کانال ۱۲ هزار تومن رد شد و تا ۵ اسفند به کانال ۱۳ هزار تومن رسید.
دلار در کانال ۱۳ هزار تومن موند تا شنبه ۱۱ اسفند که رییس کل به تلویزیون اومدند. مجری گفت: «دلار رو کنترل کرده بودید در کانال ۱۱ هزار، ولی رفته در کانال ۱۳ هزار و جا خوش کرده»، و رییس کل فرمودند «نه بر میگرده»
از صبح یکشنبه بانک مرکزی عرضه سنگین ارز رو شروع کرد و دلار سریع به زیر ۱۳ هزار تومن رسید، و تا سهشنبه هم زیر ۱۳ هزار تومن موند، منتها چهارشنبه مجددا وارد کانال ۱۳ هزار تومن شد. هفته بعد هم تلاش دیگری برای «برگردوندن» دلار شد، اما دلار در کانال ۱۳ هزارتومن موند تا همین هفته گذشته.
سررسید شدن گواهیهای ۲۰ درصدی، ترکیب نقدینگی کشور رو عوض کرد. مشخصا نسبت پول موجود در حسابهای جاری به پول موجود در حسابهای مدتدار رو تغییر داد. این یک تغییر بنیادین است که در قالب افزایش نرخ ارز بروز میکنه. لذا پیش بینی افزایش نرخ ارز اسفند دشوار نبود.
چند روز افزایش عرضه ارز از سوی بانک مرکزی، ترکیب نقدینگی رو به شکل قبلیش بر نمیگردونه، لذا به کاهش پایدار قیمت دلار منجر نمیشه. اما وقتی رییس کل تو اینستا هشدار میدهند، و در تلویزیون میگن «برمیگرده»، ولی بازار برنمیگرده، از اعتبار گفته ایشون کم میشه، که بالتبع توان اثرگذاری بانک مرکزی رو کم میکنه. رییس کل باید در گزینش کلمات و جملهبندی سیگنالی که به بازار میدهند، دقت بسیار بیشتری بکار ببندند، چرا که اونچه مهمه اعتبار بانک مرکزیه؛ «اعتبار تحلیلگر» فدای سر پول ملی.
مرور تجربه اسفند ماه خیلی آموزندهست، چرا که یکبار دیگه به ما نشون میده که: اولا بازار تابع مولفههای بنیادین اقتصادیست و به وعدهها و تهدیدها اعتنا نمیکنه؛ ثانیا جهش ارزی یک پدیده پولیست، نه روانی یا امنیتی؛ ثالثا منطق عرضه و تقاضای علم اقتصاد، بدون نقص و خطا در بازار ایران حکم فرماست.
منبع: انصاف نیوز