آه اگر آزادی سرودی می خواند/کوچک/همچون گلوگاه پرنده ای/هیچ کجا دیواری فرو ریخته برجای نمی ماند. (احمد شاملو)      
کد خبر: ۷۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳
محمد کریمی اظهار داشت: جدا شدن بدنه مردم از لایه‌های بالای حاکمیت را یکی از معایب استانی شدن انتخابات اعلام کرد و اظهار داشت: محدود بودن دید نمایندگان یک مشکل واقعی است ولی در طرح مطرح شده که در واقع حذف دسترسی مردم به لایه‌های بالای حکومتی بدون ارائه جایگزینی برای این مهم، تنها پاک کردن صورت مسئله است.
به گزارش فیدوس: دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان زنجان گفت: استانی شدن انتخابات معایب و مزایایی دارد که معایب طرح مطرح شده توسط نمایندگان به مراتب بیشتر از مزایای آن است و مشکلات بزرگتری را برای نظام انتخاباتی کشور در پی دارد.
- اخبار استانها -
محمد کریمی اظهار داشت: جدا شدن بدنه مردم از لایه‌های بالای حاکمیت را یکی از معایب استانی شدن انتخابات اعلام کرد و اظهار داشت: محدود بودن دید نمایندگان یک مشکل واقعی است ولی در طرح مطرح شده که در واقع حذف دسترسی مردم به لایه‌های بالای حکومتی بدون ارائه جایگزینی برای این مهم، تنها پاک کردن صورت مسئله است.

یک نماینده مجلس: استانی شدن انتخابات باعث فراموشی شهرهای کوچک می‌شودانتقاد یک نماینده از مصوبه مجلس برای استانی شدن انتخابات«استانی شدن انتخابات مجلس مانع چرخش نخبگانی می‌شود»
وی افزود: با فرض ارتقای دغدغه نمایندگان به سطح ملی با استانی شدن انتخابات عملا ساختار واسطه‌ای بین مردم و مسئولان بالادستی وجود نخواهد داشت که در نتیجه باعث جدا شدن بدنه مردم از لایه‌های بالای حاکمیت می‌شود، در این خصوص شهر تهران نمونه مشابه مناسبی است.

دبیر شورای مواضع بسیج دانشجویی استان زنجان کاهش قدرت تحلیل مردم و عدم شناخت نماینده‌ها به دلیل گسترده شدن حوزه‌های انتخابیه و افزایش تعداد نامزدها را یکی دیگر از مشکلات این طرح دانست و افزود: با استانی شدن انتخابات به دلیل گستردگی حوزه‌های انتخابیه تعداد نامزد به طور قابل توجهی افزایش می یابد افزایش تعداد نامزدهای انتخاباتی شناخت مردم را بسیار زمان بر و پر هزینه کرده و در نتیجه کمتر کسی به سراغ شناخت کامل نامزدها خواهد رفت و این در تعارض کامل با بند یک سیاست‌های کلی انتخابات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است.

این فعال دانشجویی کاهش امکان ورود نخبگان نوظهور را یکی دیگر از مشکلات طرح استانی شدن انتخابات دانست و اظهار داشت: از آنجا که امکان شناخت کاندیداها به علت تعدد نامزدها در سطح استان غیر ممکن است افراد جوان و نخبه و کارآمد که به تازگی پا به این عرصه گذاشته‌اند به صورت مستقل توان رقابت با سایر کاندیداها را نخواهند داشت و به حاشیه رانده می‌شوند.

کریمی کاهش مشارکت مردم را با استانی شدن انتخابات بزرگترین مشکل در طرح مطرح شده اعلام کرد و گفت: این طرح خلاف سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران درباره انتخابات است به طور فاحشی باعث کمرنگ شدن نقش آرا شهرستان‌ها نسبت به مراکز استان می‌شود.

وی بیان کرد: طبق آمارها در 22 استان دومین شهر پر جمعیت استان کمتر از 10 درصد جمعیت کل استان را شامل می‌شود و این آمار به خوبی نشان می‌دهد که سایر شهرهای استان نمی‌توانند نقش موثری در نتیجه انتخابات داشته باشند؛ که در این صورت عملا حق تصمیم گیری مردم شهر درباره خودشان از آنها سلب می‌شود. تحت این شرایط تعداد زیادی از افراد شرکت کننده رای خود را بی اثر دانسته و به این دلیل در دوره‌های بعدی انتخابات مشارکت مردم کاهش پیدا خواهد کرد.

کریمی همچنین کاهش اتکای رای نمایندگان به شهرستان‌های کوچک و روستاها، پر رنگ شدن دعواهای قومیتی و ایجاد دوقطبی‌های سیاسی، مذهبی و قومیتی در سطح استان، افزایش نقش تبلیغات به دلیل کاهش قدرت تحلیل مردم، افزایش هزینه انتخابات برای نامزدهای مستقل، تحمیل هزینه‌های بالا در صورت ابطال انتخابات، افزایش قدرت لیست‌ها، بالا رفتن احتمال فساد در انتخاب افراد لیست، نرسیدن به هدف نهایی طرح و کاهش پشتوانه مردمی مجلس و درجه نمایندگی را از دیگر مشکلات این طرح دانست و افزود: متاسفانه با این حجم از مشکلات طرح مطرح شده در مقابل مزایای بسیار کم و معایب بسیار بالا بخشی از نمایندگان استان زنجان موافق طرح استانی شدن انتخابات هستند.
منبع: ذاکر نیوز
Histats.com START (standard) Histats.com END