سیل همچنان بر اغلب شهرهای پایین دست خوزستان سایه افکنده است و تاکنون بیش از ۱۸۲ روستای در معرض سیل یا سیل زده خوزستان تخلیه شده اند.

به گزارش فیدوس: حجم ورود آب از بالا دست به رودخانههای خوزستان شامل کارون، کرخه و دز همچنان بالا است و سیل بندهای شهرهای مختلف استان خوزستان یکی یکی در حال شکستن است و ورود به حجم بسیار بالایی در حال ورود به روستاها و حتی برخی شهرهای استان است.
کیامرث حاجی زاده، مدیر کل مدیریت بحران خوزستان در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: از زمان وقوع سیلاب تاکنون ۱۸۲ روستا به صورت کلی و جزئی در سطح این استان تخلیه شدهاند از این تعداد روستای تخلیه شده ۶۱ روستا دچار آبگرفتگی شدهاند.
وی افزود: تا این لحظه به چهار هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی آسیب وارد شده است و ۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در معرض خطر قرار دارند.
حاجی زاده بیان کرد: همچنین حدود ۳۰ هزار نفر در ۴۷ اردوگاه اسکان اضطراری اسکان یافتهاند و امکانات و خدمات مورد نیاز نیز برای آنها فراهم شده است.
تلاش برای کاهش آسیب
استاندار خوزستان نیز گفت: با استفاده از تمهیدات اندیشیده شده، در حد توان به دنبال جلوگیری از ورود آب به شهرهای پایین دست رودخانه کرخه هستیم.
غلامرضا شریعتی در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز امیدواری از کاهش خروجی رودخانه کرخه طی امروز و فردا اظهار کرد: با ایجاد فیوزپلاک و راههای دیگر از جمله انحراف آب و پخش سیلاب در دشت و منطقه حفاظت شده کرخه سعی کردیم از ورود آب تا حد توان به شهرها جلوگیری شود ولی به شهرهای پرخطر اعلام کردیم که زنها، کودکان و سالمندان را به نقاط امن منتقل کنند.
وی افزود: دستگاههای دولتی، نیروهای مسلح، بسیجی و مردم در تکاپو هستند که از ورود آب به شهرها تا حد امکان جلوگیری کنند.
استاندار خوزستان بیان کرد: در رودخانه نیسان و هوفل نیز با جدیت در حال برنامه ریزی و تلاش برای باز کردن یک سری نقاط هستیم تا خروج آب به سمت تالاب از راههای مخلتف و با سرعت بیشتر انجام شود.
شریعتی گفت: بیشتر روستاها و شهرهای در خطر آبگرفتگی تخلیه شدهاند اما حدود ۲۰ از مردم روستا که جمعیت قابل ملاحظهای هستند، روستا را ترک نمیکنند ولی زنان و کودکان را از روستا دور نگه داشتند.
استاندار خوزستان بیان کرد: در این میان در چند روستا تعدادی از اهالی برای تخلیه قانع نشدند و زنان و کودکان در کنار آنها ماندهاند ولی از طریق هلال احمر آذوقه را به آنها میرسانیم.
جاده شوش-اهواز به زیر آب رفت
همچنین جاده شوش به اهواز که شامل محور اهواز به اندیمشک هم میشود، دچار آبگرفتگی شده است.
با وجود این آبگرفتگی ها تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین در حال انجام است و تا بالاتر نیامدن سطح آب مسدود شدن در مسیر وجود ندارد.
هم اکنون مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان همراه با تعدادی نیروی راهداری در این مسیر حضور دارند تا با پمپهای مختلف نسبت به تخلیه آب اقدام کنند.
غلامعباس بهرامی نیا در این بازدید اعلام کرده که جاده اهواز شوش در چند مقطع دچار آبگرفتگی شده اما تردد وسایل نقلیه انجام میشود.
احتمال تمدید تعطیلی مدارس اهواز
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز از احتمال تمدید تعطیلی مدارس اهواز تا پایان هفته خبر داد.
محمد تقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به اینکه با وجود درگیری برخی مناطق شهری اهواز از جمله کوروش، گلستان، کوی مجاهد و سید خلف با آبگرفتگی آیا تعطیلی مدارس این شهر تا پایان هفته تمدید میشود، اظهار کرد: احتمال تمدید تعطیلی مدارس اهواز تا پایان هفته وجود دارد ولی برای تعطیلی تنها آموزش و پرورش تصمیم گیرنده نیست و این موضوع در دست بررسی است.
وی در ادامه از مردم خواست تا اخبار تعطیلی مدارس را از خبرگزاریهای رسمی، سایت آموزش و پرورش و همچنین صدا و سیما پیگیری کنند.
شایعه بیماری کودکان
از سوی دیگر شایعاتی مبنی بر بیماری تعدادی از کودکان اهوازی به دلیل کیفیت پایین آب شرب و انتقال به بیمارستان ابوذر مطرح شده که دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کرد که این موضوع صحت ندارد.
با بروز سیلاب در خوزستان سطح آب در رودخانههای کارون، کرخه و دز بالا آمده و با توجه به برداشت آب خام از کارون و انتقال آب به تصفیه خانهها قطعاً کیفیت تصفیه آب با روزها و شرایط عادی متفاوت خواهد بود.
در این میان گزارشهای مردمی از راهی شدن تعدادی کودک به دلیل مصرف آب شرب بی کیفیت اهواز به بیمارستان کودکان ابوذر اهواز حاکی است.
این در حالی است که مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آخرین گزارش مرکز بهداشت خوزستان هیچ آماری مبنی بر مراجعه افراد بیمار به دلیل آلودگی به وسیله آب در سطح استان حتی یک مورد نداشتیم.
فرهاد حمزه لویی افزود: در اردوگاه نیز آب بهداشتی معدنی توزیع میشود.
وی خبر داد: کارشناسان بهداشت محیط به صورت شیفتی سرکار حاضر و کلر آبهای توزیع شده در استان را رصد میکنند.
حمزه لویی در پایان تأکید کرد: به صورت اپیدمی هیچ مورد بیماری ناشی از آلودگی آب را نداریم ولی شاید موردی به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی چنین مشکلاتی بروز پیدا کند.
۲۵۱ دکل برق در معرض خطر سیل
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان از وجود ۲۵۱ دکل بحرانی و پستهای برق در معرض خطر در این استان خبر داد.
محمود دشت بزرگ در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به حجم آب خروجی از سدها و تخلیه مناطق در خطر، نیروهای شرکت آمادگی همه جانبه برای مراقبت از پستها و دکلهای در معرض خطر را داشته باشند.
وی با اشاره به تشکیل سومین جلسه مدیریت بحران شرکت در سال ۹۸ با موضع سیل و ارائه گزارشی از وجود ۲۵۱ دکل بحرانی و پستهای در معرض خطر که نیاز به رسیدگی دارند، افزود: برای دسترسی به دکلها و پستهای در خطر باید تمهیدات لازم اندیشیده و با توجه به شدت و حجم آب قایقهایی آماده شوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان تصریح کرد: باید از طریق پهپاد و تصویربرداری هوایی وضعیت کلی خطوط و پستهای در معرض سیل بررسی شود و با توجه به شرایط برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
دشت بزرگ در پایان عنوان کرد: تا این لحظه در شبکه خاموشی صورت نگرفته ولی باید با هوشیاری تمام سیل و خطرات آن برای دکلها و پستها رصد و اطلاع رسانی شود.
ارسال دو کیلومتر دیوار بتنی
۳۵ تن انواع مختلف اقلام امدادی و دو کیلومتر دیوار بتنی به همراه آشپزخانه و سرویس بهداشتی سیار، توسط نیروی هوایی ارتش به مناطق سیل زده خوزستان و لرستان ارسال شد.
در راستای تسریع روند امدادرسانی به آسیب دیدگان سیل خوزستان، مقدار ۳۵ تن انواع اقلام امدادی شامل پتو، چادر، بستههای غذایی و بهداشتی توسط یک فروند هواپیمای ایلوشین در پایگاه شکاری شهید دوران شیراز بارگیری و ارسال شد.
همچنین سه دستگاه تریلر حاوی سرویسهای بهداشتی سیار و یک دستگاه بیل مکانیکی برای امدادرسانی به سیل زدگان به استانهای خوزستان و لرستان توسط پشتیبانی ستاد نیروی هوایی ارتش ارسال شد.
دو کیلومتر دیوار بتنی به منظور ساخت سیل بند، آشپزخانه سیار و کمکهای کارکنان نیروی هوایی ارتش نیز از طریق پایگاه شکاری شهید وحدتی دزفول به مناطق سیل زده خوزستان ارسال شد.
منبع: مهر