معاون بنیاد مسکن پس از گذشت شش ماه از سالجاری از علت تاخیر در اجرای هزار واحد مسکن اجتماعی پردهبرداری کرد.

به گزارش فیدوس؛ معاون بنیاد مسکن پس از گذشت شش ماه از سالجاری از علت تاخیر در اجرای هزار واحد مسکن اجتماعی پردهبرداری کرد. به گفته جواد حقشناس، درخواست بنیاد مسکن از بانک مرکزی برای تامین اعتبار تاکنون به در بسته خورده است و این طرح به دلیلی ناهماهنگی میان دستگاههای دولتی با تاخیر مواجه شده است. با وجود اینکه وزیر راهوشهرسازی در پایان جلسه هیات دولت بنیاد مسکن را متولی این طرح دانسته است اما حقشناس معتقد است تا زمانی که بانک مرکزی برای تامین اعتبار اقدامی انجام ندهد مسکن اجتماعی هم اجرایی نمیشود.
با وجود اینکه قرار بود در سال 96 بیش از یکهزار واحد مسکن اجتماعی احداث شود با وضع موجود بعید است که حتی مراحل آغازین طرح هم به سالجاری برسد. معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در این ارتباط گفته است: اگر طبق برنامه پیش میرفتیم در حال حاضر باید مراحل خرید اراضی و ساخت واحدهای مسکن حمایتی و پرداخت کمک تسهیلات رهن اجرایی میشد. در این شرایط بانک مرکزی وظیفه تعیین منابع طرح را به بانک مرکزی واگذار کرده است و به این ترتیب «مسکن اجتماعی» در میان کاغذبازیهای دولت خاک میخورد.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه هنوز هیچیک از مراحل طرح مسکن اجتماعی به اجرا درنیامده است، گفت: دو ماه گذشته پیشنهادات خود را برای تامین منابع مالی این پروژه به بانک مرکزی ارسال کردهایم که هنوز هیچ پاسخی ندادهاند. جواد حقشناس در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین تصمیمات درباره تعیین منابع مالی اجرای پروژه مسکن اجتماعی اظهار داشت: پیشنهاداتی درباره تعیین محل تامین منابع مورد نیاز برای اجرای مسکن اجتماعی به بانک مرکزی ارائه دادهایم اما اساسا بنیاد مسکن به عنوان متولی اجرای بخشی از این پروژه قرار نیست محل منابع را مشخص کند.
وی افزود: دو ماه گذشته بسته پیشنهادی خود را به بانک مرکزی ارسال کردهایم اما تاکنون پاسخی از سوی این نهاد ارائه نشده است. گویا بانک مرکزی به بانک مسکن اعلام کرده است که این بانک باید محل ارائه تسهیلات را مشخص کند.
معاون بنیاد مسکن با بیان اینکه تمام این موضوعات در حال پیگیری است، ادامه داد: در اجرای این پروژه با تاخیر مواجه شدهایم و عامل این تاخیر هماهنگیهای بیندستگاهی است. حقشناس با بیان اینکه هنوز هیچ مرحلهای از این پروژه به اجرا نرسیده است، گفت: اگر طبق برنامه پیش میرفتیم در حال حاضر باید مراحل خرید اراضی و ساخت واحدهای مسکن حمایتی و پرداخت کمک تسهیلات رهن اجرایی میشد.
وی اظهار داشت: با سازمان ملی زمین و مسکن برای تامین اراضی مورد نیاز در حال مذاکره هستیم و طبق محاسبات انجام شده بر حسب وضعیت توزیع استانی، در خواست واگذاری اراضی برای ساخت 25 هزار واحد مسکونی را به سازمان ملی زمین و مسکن دادهایم. این مقام مسوول ادامه داد: 10 هزار واحد از این میزان واحد مسکونی برای اجرای طرح مسکن استیجاری استفاده خواهد شد و 15 هزار واحد با مشارکت انبوهسازان ساخته میشود. تمام بررسیهای مورد نیاز انجام شده است. البته اشکالات حقوقی وجود دارد که در حال رفع این اشکالات هستیم.
نیاز ۴۲۰۰ میلیارد ریالی در سال
جواد حقشناس، معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: برای اجرای مسکن اجتماعی و حمایتی سالانه باید ۴۲۰۰ میلیارد ریال (۴۲۰ میلیارد تومان) یارانه دولتی اختصاص یابد. جواد حقشناس افزود: در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی برای تامین سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی اقشار کمدرآمد جامعه، علاوه بر یارانه دولتی قرار است ۲۴ هزار میلیارد ریال (۲۴۰۰ میلیارد تومان) تسهیلات بانکی و ۱۷ میلیارد ریال (یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان) کمکهای بلاعوض پرداخت شود.
وی اظهار داشت: در این طرح افرادی که تمایل دارند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، میتوانند به نسبت شهرهای بزرگ و کوچک در کشور از تسهیلات بانکی ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ میلیون ریالی استفاده کنند. معاون بنیاد مسکن با بیان اینکه با وجود پیگیریهای این نهاد تاکنون برای اجرایی شدن مسکن اجتماعی در کشور منابعی اختصاص نیافته است به ایرنا گفت: طبق مصوبه هیات وزیران در این طرح در صورتی که متقاضیان واجد شرایط از واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی خرید کنند، دولت برای کمک به این افراد تسهیلات ۷۰ میلیون ریالی بلاعوض در نظر گرفته است.
به گفته وی، در این طرح به مدت پنج سال باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای اقشار کمدرآمد جامعه تامین شود و هر سال ۳۵ هزار نفر میتوانند از تسهیلات حمایتی برای ساخت، خرید و کمکهای بلاعوض برای تامین مسکن مورد نیاز خود استفاده کنند. وی گفت: در طرح بخش مسکن اجتماعی نیز قرار است سالانه برای ساخت ۱۰ هزار واحد استیجاری تسهیلات بانکی برای سازندگان مسکن در نظر گرفته شود و برای ساخت ۱۵هزار واحد نیز به سازندگان دارای زمین تسهیلات بانکی اختصاص یابد.
حقشناس یادآورشد: در این طرح دولت مصوب کرده که سالانه ۱۵ هزار نفر در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر و ۲۰ هزار نفر در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر از پرداخت کمک اجاره مسکن برخوردار شوند و سالانه به پنج هزار نفر وام قرضالحسنه ودیعه مسکن اختصاص مییابد. معاون بنیاد مسکن تاکید کرد: در طرح مسکن اجتماعی و حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی مکلف هستند متقاضیان کمدرآمد و آسیبپذیر جامعه را معرفی کنند و متقاضیانی که تحت پوشش این دو نهاد نیستند با هماهنگی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی شناسایی خواهند شد. معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پایان تصریح کرد: بنیاد مسکن و سایر نهادها آماده اجرای این طرح هستند اما تاکنون منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این طرح اختصاص نیافته است.
منبع: جهان صنعت