آه اگر آزادی سرودی می خواند/کوچک/همچون گلوگاه پرنده ای/هیچ کجا دیواری فرو ریخته برجای نمی ماند. (احمد شاملو)      
کد خبر: ۳۰۶۳۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۸
رای به اصلاح
آرش قلعه گلاب-رأی سیاسی رأی به احزاب است نه به اشخاص. رأی به نفرات لیست هایی است که احزاب معرفی می‌کنند، نه به اشخاصی که بدون هیچ رویکرد حزبی و جناحی و تنها به صرف مستقل بودن، نامزد انتخابات می‌شوند.

آرش قلعه گلاب-رأی سیاسی چیست؟ این می‌تواند اولین پرسشی باشد که هر مخاطبی با خواندن تیتر این مطلب، از خود سؤال کند. شاید برای کسانی که چندان به سازوکار مناسبات قدرت در مجلس و قدرت احزاب و فراکسیون‌ها در پارلمان، اشراف کامل و تمامی ندارند، رأی دادن به نامزدهای انتخابات مجلس، تنها از روی عرق و علاقه به وطن و سرزمین و عنایت شخصی و یا حتی علاقه‌ی نسبی و سببی صرف به نامزد انتخابات، و بدون هیچ پیش زمینه‌ی سیاسی و حزبی صورت گیرد. اما نباید از نظر دورداشت و فراموش کرد که اینچنین انتخابی لزوما انتخابی از سرآگاهی نیست و ممکن است با خود نیت رأی دهنده نیز برای انتخابی اصلح مغایرت داشته باشد.

چرا که اصولا در مجلس، این احزاب و فراکسیون‌های مختلف هستند که تصمیمات کلان می‌گیرند و نه اشخاص مستقل. و اگر شخصی هم به طور مستقل وارد مجلس شود، علی‌الاصول تا در حزب و فراکسیونی ادغام و استحاله نشود، توان تغییر مناسبات قدرت و تغییر قوانین و نظارت بر اجرای قوانین را ندارد و حتی اگر چنین قصدی هم در سر داشته باشد، لزوم با ضریب اقتداری کم‌ تر از یک درصد است! مگر آن که با نظر فراکسیون و یا حزبی در مجلس، همراه و همسو شود.

حال با چنین پیش فرضی، شاید بهتر بتوان توضیح داد که چرا باید رأی سیاسی داد. و اصولا رأی سیاسی چیست؟

رأی سیاسی رأی به احزاب است نه به اشخاص. رأی به نفرات لیست هایی است که احزاب معرفی می‌کنند، نه به اشخاصی که بدون هیچ رویکرد حزبی و جناحی و تنها به صرف مستقل بودن، نامزد انتخابات می‌شوند. رأی سیاسی رأی به کسانی است که فردای تشکیل شدن مجلس، می‌توانند برنامه‌ها و اهداف احزاب را در رقابت با سایر جریانات فکری و حزبی به پیش ببرند. رأی سیاسی رأی به کسانی است که برنامه‌ی سیاسی خود را برای آینده مشخص کرده‌اند و دقیق می‌دانند که در فردای تشکیل شدن مجلس، به چه قوانینی رأی مثبت دهند و چه قوانینی را نپذیرند و رد نمایند. در این صورت و به هنگام رأی دادن با تفکر حزبی و سیاسی، اشخاص رأی دهنده، حتی می‌توانند به افراد و یا نامزدهایی که در لیست احزاب سیاسی هستند ولی مورد علاقه‌ی شخصی آنان نیستند نیز؛ رأی دهند. چرا که رأی آنان می‌تواند در آینده‌، متضمن خواست‌ها و علاقه‌ی فکری شان باشد و منتج به نتایج مطلوب رأی دهنده، در تصمیمات کلان ملی و محلی شود. در این بین، و در شرایط حاضر، بی‌گمان دادن رأی سیاسی به اصلاح طلبان، خردمندانه ترین و عاقلانه ترین رأی و کار ممکن است. چرا که اصلاح طلبان در شرایط حاضر، خرد سیاسی و اعتدال در جهت تحقق اعتلای ملی را، جزو مهمترین برنامه های خود می‌دانند و از افراطی گری پرهیزدارند. شاید واقعیتی تلخ تر از این وجود نداشته باشد که افراطی گری، آفتی است که اگر به جان هر ملتی بیفتد، ریشه‌ی آن ملت را خواهد خشکاند. به همین خاطر است که در انتخابات پیش رو، باید از رأی دان به افراد مستقل و بی برنامه پرهیز کرد و با عزم جزم رفت و به لیست مورد نظر اصلاح طلبان رأی داد.

 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
2
1
العجب . اخوی شما اعتقاد داری که مجلس ششم با ان تحصن افراطی و رادیکال نبود . ایا ان بلایی را که حزب مشارکت به سر اصلاح طلبان واقعی اورد فراموشتان شده است.
Histats.com START (standard) Histats.com END