آه اگر آزادی سرودی می خواند/کوچک/همچون گلوگاه پرنده ای/هیچ کجا دیواری فرو ریخته برجای نمی ماند. (احمد شاملو)      
کد خبر: ۳۰۲۷۰
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴
گفتگوی اختصاصی فیدوس با حجت الاسلام زم؛

کسانی که در 35 سال گذشته آشنا با فعالان و پایه‌گذاران جریان‌های بزرگ فرهنگی در کشور هستند با حجت‌الاسلام زم آشنایی کامل دارند، ایشان با تاسیس و مدیریت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ابتدای انقلاب نسل اول هنرمندان و نویسندگان و سینما گران انقلاب را تربیت و معرفی کردند، همچنین در طول فعالیت‌های خود توفیق فراوانی در ایجاد موسسات بزرگ فرهنگی و سازمان‌دهی امکانات موجود فرهنگی کشور داشتند، پس از پایان ماموریت در حوزه هنری نیز، حجت الاسلام زم در زمینه‌های دیگر فرهنگی تلاش‌ها و همکاری‌هایی با دولت‌های وقت داشتند، در حال حاضر مدتی است ایشان با سازمان مناطق آزاد کشور همکاری را در خصوص ایجاد منطقه نمونه فرهنگی دارند که در این راستا منطقه آزاد اروند به عنوان مقصد اول ایشان انتخاب شده است، با آقای زم در خصوص مشکلات مختلف موجود و برنامه‌ها موانع و امکانات منطقه در این خصوص گفتگو کردیم که مشروح آن در زیر آمده است.  این گفتگو می‌تواند روشنگری در خصوص وضعیت فرهنگی فعلی آبادان و خرمشهر باشد.

به وزارت نفت پیشنهاد کردیم با توجه به وضعت پالایشگاه آبادان و توقف طرح توسعه آن، این مرکز مبدل به موزه بزرگ صنعتی و مرکزی فرهنگی و گردشگری شود/مدیر توانمند فرهنگی صاحب شناخت و برنامه کم داریم/بودجه فرهنگی منطقه آزاد اروند به اندازه ایجاد یک سالن تاتر یا سینما مجهز نیست./ موانع حضور هنرمندان منطقه را قیچی و کات کردیم/ بدگویی از همدیگر در منطقه زیاد است

 

حجت‌الاسلام زم در خصوص خبر ایجاد 40 سالن سینما توسط منطقه آزاد در آبادان گفتند: ما به آن خبرنگار نگفتیم که می خواهیم 40 سینما در آبادان بسازیم، بلکه گفتیم که این شهر با توجه به سابقه درخشانی که دارد و به روایتی داشتن 17 یا 25 سینما امروز باید 40 سینما داشته باشد. آبادان باید بهترین امکانات را باتوجه به فرصت‌هایش داشته باشد اما چه کسی باید این کار را انجام دهد؟

ایشان در موضوع سینما نفت و عدم ورود منطقه آزاد برای خرید یک دستگاه پخش دیجیتال برای زیباترین سینمای کشور و پایان تعطیلی آن اظهار کردند: در مورد سینما نفت آبادان هیچ ضمانتی وجود ندارد که اگر ما دستگاه پخش دیجیتال خریداری کردیم و در اختیار ایشان گذاشتیم با توجه به سیاست‌های وزارت نفت، این سینما را در اختیار شهر بگذارند، نفت متاسفانه هم با مجموعه فرهنگی ما و شهرستان تعامل نمی‌کند، مجموعه نفت به منطقه پول بدهکار است و در حال حاضر منطقه فشار می‌آورد بدهیش را پرداخت کند و پرداخت نمی‌کند. 

آقای زم در موضوع موانع و مشکلات فرهنگی موجود در منطقه آزاد اروند توضیح دادند: البته در زمان حضورم در این منطقه که زمان کمی است تلاش‌هایی کرده‌ایم و در این تلاش‌ها ممکن است اشتباهاتی هم باشد، اما در این منطقه مسائلی وجود دارد که درک آن سخت است، ما در حال حاضر در یک دوره انتقال هستیم، در این شش ماهه تلاش داشتیم مقدماتی فراهم کنیم فعالیت‌هایی که در دو سال گذشته با دعوت هنرمندان بیرون شهرستان به انجام می‌رسید و در واقع با پول انجام می‌شد و مورد اعتراض هنرمندان مستعد آبادانی بوده و مورد اعتراض خود ما هم بوده، با استفاده از هنرمندان خود شهرستان انجام شود، با توجه به پتانسیل‌های موجود و انجمن‌ها و جوانان هنرمند. ما مدام به دوستان گفتیم که باید از این هنرمندان استفاده شوند، تا دیدیم که به هر دلیلی این اتفاق نمی‌افتد و آمدیم یکباره یک جایی را قیچی زدیم و کات کردیم که کار دست بچه‌های آبادان و خرمشهر بیفتد و در حال حاضر هنرمندان آبادان خرمشهر دارند باور می‌کنند که چنین اتفاقی قرار است بیفتد، ده‌ها طرح می‌آورند که می‌رود برای تصحیح، اما هرچه هم کار نشود باید صبر کنیم تا زمینه فراهم باشد برای کار این بچه‌ها، این دوره انتقال است.

آقای زم در خصوص دعوت از آقای میرکریمی جهت ساخت فیلی در آبادان گفتند:یکی از وظایف سازمان‌های منطقه آزاد سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ است، آقای میرکریمی فیلم‌نامه‌ای داشته‌اند و ما بررسی کردیم دیدیم فیلم‌نامه مناسبی است، ‌خواستیم این فیلم‌نامه متناسب آبادان مجدد نوشته شود، و در این شهر ساخته شود، از هنرمندان و بازیگران آبادانی‌هم در آن بهره گرفته شود، در این فیلم 75 درصد سازمان منطقه آزاد شریک است و 25 درصد هم آقای میرکریمی شراکت دارند. این فیلم فروشی دارد که اصل پول آن با سود به سازمان باز می‌گردد.

حجت الاسلام زم در خصوص بازسازی سینماهای آبادان به خصوص سینما دوسالنه کیهان و آبادان گفتند:در منطقه متاسفانه کسی نیست که از این مسائل مطلع باشد، و انگیزه پیگیری اینگونه مسائل وجود ندارد، باید کسی بیاید پای کار منطقه آزاد این سینما را باید از چه کسی بگیرد؟چه پولی باید بدهد، مگر کمیته امداد و سازمان‌هایی که متولی این سینماها هستند حتی در صورت بسته بودن آنها این مکان‌های فرهنگی را به کسی تحویل می‌دهند؟اینجا چنین عقیده‌ای وجود ندارد و تعامل وجود ندارد.

ایشان در خصوص بازسازی زیرساخت‌های فرهنگی منطقه با استفاده از بودجه فرهنگی و عمرانی منطقه آزاد اروند گفتند:این امکانات و پتانسیل‌هایی که در آبادان و خرمشهر وجود دارد را باید مسئولین بومی این منطقه بیایند معرفی کنند و پیگیر بازسازی و نوسازی و توسعه آن باشند، هر کاری که منجر به توسعه منطقه شود با رعایت مسائل حقوقی آن بسیار خوب است، اما یک موضوعی را باید صریح بگویم منطقه مدیر آگاه و جدی صاحب شناخت در حوزه فرهنگی اجتماعی کم دارد و باید اینها تقویت شوند.

آقای زم در خصوص شایعات مبنی بر قائم مقامی ایشان در منطقه آزاد و عضویت در هیئت مدیره گفتند: اینها شایعه است، روزی می‌گویند که قائم مقام شده‌ام و روز دیگر می‌گویند عضو هیئت مدیره هستم، اما اینطور نیست، اینها کشک‌هایی است که برای خودشان می‌سابند، از من خواسته شده که فعلاً جایی از این مناطق آزاد را به عنوان نمونه انتخاب کنید ، گفتند کیش قبول نکردم و اعتقاد داشتم شرایط آنجا محیا نیست، خواستند نظر بدهیم کدام منطقه مناسب است و من نظرم آبادان و خرمشهر بود که به عنوان یک منطقه نمونه برای توسعه فرهنگی در میان مناطق آزاد دیگر انتخاب شوند، اینجاست که هویت و تاریخ و جمعیت دارد، آسیب دیده و نیاز دارد، با شرایط و فقر و اگر کسی توانی دارد باید اینجا کار کند و همین شده که این مسئولیت به من واگذار شده، البته کار در این منطقه خیلی سخت است، اگر آدم‌هایی باشند که بخواهند با خلوص با اخلاص کاری برای مردم انجام دهند، و در آن منافع دیگری جز مردم نباشد خیلی می‌شود کار کرد ولی آدم می‌بیند همه پس آن کاری که می‌خواهند انجام دهند، نیت‌های دیگری هم دارند، آن وقت تشخیص اینها، تشخیص سره از ناسره و جدا کردن اینها، کاری دشوار است، مثلاً ما می‌خواهیم هزینه‌ای را در اختیار بخشی یا فردی قرار دهیم تا کاری انجام شود، آن وقت فرد دیگری که رفیق و نزدیک ایشان هستند می‌آیند و بدگویی آن فرد را می‌کنند، بر عکس آن هم همینطور است، آن وقت این دو نفر است، بین چهار نفر هم این اتفاق می‌افتد، بعد در سینما و تاتر و موسیقی همین است.

آقای زم در خصوص برنامه‌های سال آینده سازمان گفتند: من توانستم در این مدت چهارتا کنسرت و جشنواره‌های که از بیرون می‌آمدند و از منطقه پولی می‌گرفتند و می‌بردند را متوقف کنم، این اتفاق‌ هم نباید می‌افتاد، اما از این طرف برای مثال امروز با همه هنرمندان موسیقی آبادان خرمشهر جلسه داشته‌ایم، که آستین بالا بزنند و آموزش‌هایشان را برقرار کنند، پژوهش‌هایشان را انجام دهند، و تولید داشته باشند، کنسرت‌های مشترک برگزار کنند وقتی مدعی هستند در ساز‌های مختلف در این منطقه هنرمندان توانایی داریم، وخوانندگان خوبی هستند، خوب با همکاری هنرمندان توانی کشور گروه‌های مشترک تشکیل دهید و برنامه‌های مناسب شرایط شئونات مردم این منطقه برگزار کنید، حالا منتظریم ببینیم چه می‌شود، گیری که در سال گذشته بوده هم این بوده که کسانی از بیرون شهرستان می‌آیند و اجازه کار کردن به ما را نمی‌دهند.

در بخش سالن‌ها هم ایشان گفتند در حال حاضر باید بررسی شود و خود ما هم بررسی‌هایی را انجام می‌دهیم، تا ببینیم چه می‌توان کرد، اما بودجه فرهنگی ما در خصوص ایجاد و توسعه سالن‌های تاتر آنقدر نیست، یعنی همه بودجه فرهنگی منطقه آزاد سر جمع حدود 20 تا 30 میلیارد تومان است که به اندازه ایجاد یک سالن مجهر و مناسب در منطقه هم نیست.

ایشان در خصوص اظهارات وزیر نفت پیرامون واگذاری رایگان پالایشگاه آبادان به متقاضیان هم گفتند: به این دلیل که وزارت نفت در پالایشگاه آبادان ضرر می‌دهد این حرف مطرح شده و جلوی طرح توسعه هم گرفته شده، همین است که ایشان می‌گویند چرا باید در این شرایط ضررها از جیب وزارت خانه پرداخت شوند؟ ما هم البته به وزارت نفت پیشنهاد دادیم، بیائید پالایشگاه آبادان را به یک موزه بزرگ تبدیل کنید، به یک موزه بزرگ صنعتی در دنیا که مثالی برای آن نیست، و کاربری آن را تغییر دهیم در شرایطی که تولید این شرکت ضرر می‌دهد و تکنولوژی مربوط به صد سال پیش است، خوب این باید تبدیل به موزه عالی و سرمایه‌گذار خصوصی می‌آید و اینجا را می‌گیرد و از تجهیزات و زمین‌های آن استفاده درست می‌کند و این تبدیل می‌شود به یک مرکز گردشگری بزرگ و آبادان را مبدل می‌کند به مرکز گردشگری جهانی، وقتی این پالایشگاه را نمی‌توان با نفت اداره کرد باید تبدیل وضعیت شود و کار دیگری با آن انجام شود، با این امکان‌ها و تجهیزات قدیم آن وقت می‌توان شهر بازی‌ها، سالن‌های تاتر، موسیقی، سینما و بسیاری امنکانات فرهنگی دیگر ایجاد کرد که سیل علاقه‌مندان روانه آن شوند.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
0
1
حرفهای ایشان بوی توطئه دیگری برای بزرگترین و اصلی ترین هویت آبادان و پیشرفت آبادان میدهد . ایشان آمده تا این ماموریت مهم را انجام دهد که البته با خواب بودن مردم آبادان و بیخیالی آنها کار سختی هم نخواهد بود . ما به ایشان پیشنهاد میدهیم حال که صدام قسمت اعظم این شهر را ویران کرد و به موزه تبدیل نمود چطوره ماموریت صدام را این آقایان و سایرین تکمیل نمایند . بابا والله صدام دشمن ابادان نبود این آقایان و مسئولین گذشته و حال ذیربط دشمن آبادانند . خدایا صبرت تا کی ادامه خواهد داشت .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
0
0
جناب آقای زم عزیز با سلام
اگر پالایشگاه آبادان تبدیل به موزه شود وضعیت کارگران آن چه خواهد شد مامور فروش بلیط خواهند شد؟
چندین سال است در پالایشگاه آبادان با این همه اجحاف در وضعیت حقوقی با دل جان در آفتاب سوزان کار کردیم که اخر تبدیل به موزه شود. بجای اینکه فکری به حال وضعیت معیشتی گارگران پیمانکاری با حداقل حقوق 700 تومن با ساعات کاری 12 ساعت در روز بکنید پیشنهاد موزه میدهید. به حال خودم و همکاران خودم تاسف میخورم که اخرین امید ما به تبدیل وضعیت شدنمان اینگونه پاسخ داده شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۶
0
1
اگر مردم با غیرت و شرافتمند آبادان پاسخ دندانشکنی به افاضات ایشان ندهند باید شاهد تعبیر خواب ایشان باشند . گرفتن پالایشگاه از آبادان یعنی کویر شدن و بی هویت شدن این شهر . شهر بدون مظهر یک شهر سوخته است و پالایشگاه آبادان مظهر شکوه - عظمت - صنعت - تلاش - مقاومت و ..... مردم و شهر آبادانه . نسل ما با ایستادگی و هدیه خون خود از بلعیده شدن پالایشگاه توسط صدامیان جلوگیری کرد و امروز بر این نسله تا از بلعیده شدن پالایشگاه توسط کینه توزان داخلی محفوظش بدارند
JimmiNil
|
Russian Federation
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
0
0
QekKF9 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
0
0
جناب زم
شما که تخصصت همون کار فرهنگی ست برو همون کار فرهنگی رو انجام بده. پایه بنای احداث این پالایشگاه با فکر بوده و تخصص. شما اصلا میدونید سهم این پالایشگاه در تولید فراورده های نفتی کشور چقدره؟؟؟
Histats.com START (standard) Histats.com END