فیدوس: موضوع تردد خودروهای پلاک اروند در استان خوزستان اکنون از مرزهای استان فراتر رفته و یک بحث ملی شده است؛ چنانکه علاوه بر مصوبه اخیر دولت که بر تردد این خودروها صرفا در محدوده اروند (و با توضیحات جدید تا اهواز) تاکید داشته پای وزیر صنعت و متجارت را به هم این موضوع باز کرده است. شب گذشته محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت ، معدن و تجارت در برنامه تلویزیونی پایش حاضر شد و تاکید کرد که تصمیم استاندار خوزستان مبنی بر آزادی تردد خودروی های پلاک اروند در کل استان خلاف قانون بوده است.
وی در ارتباط با تردد خودروهای پلاك اروند گفت: دولت مصوبه ای داد كه ماشین های پلاك اروند به جز مناطق آزاد اروند فقط می توانند تا مركز استان تردد کنند. در استان خوزستان تصمیم گرفته شد كه این ماشین ها در تمام استان تردد آزاد داشته باشند ولی ما اعلام كردیم كه این كار خلاف قانون است و خودروهای اروندی فقط تا شهر اهواز مجاز به تردد آزاد هستند. همچنین چند ماه پیش خودروهایی كه نمره مناطق آزاد دارند در خیابان ها به ویژه در شهر تهران دیده می شد كه دولت مصوبه داد با رعایت قانون تردد این خودروها مانعی ندارد.
اظهارات وزیر صنعت در حالی است که مقامات منطقه از جمله استاندار هنوز از مصوبه دولت تمکین نکرده اند و همچنان بر تردد خودروهای پلاک اروند در سطح استان پافشاری می کنند.
فیدوس چندی پیش فاش کرد که چگونه مفهوم تردد خودروها به توقف و استفاده همه استان از امتیازی که دولت صرفا به شهرهای آبادان و خرمشهر داده تعبیر و تبدیل شده است. (این مطلب را اینجا بخوانید).
گفته می شود در چند وقت اخیر بیش از 5 هزار خودروی پلاک اروند در خارج از آبادان و خرمشهر برای ساکنان دیگر شهرهای استان وارد شده و هم اکنون با دور زدن قانون استفاده می شوند. باوجود مصوبه دولت معلوم نیست تکلیف این خودروها و مالکین آن در شهرهای مختلف استان چه خواهد بود.
مقامات منطقه آزاد اروند هنوز در مورد تصمیم استاندار و مصوبه دولت سکوت کرده اند.